HALUAN MALAYSIA lancarkan laman web HALUANPalestin

1 01 2009

haluanpalestin-copy

Alhamdulillah, baru beberapa minit yang lalu, HALUAN MALAYSIA melalui Biro Pemudanya berjaya melancarkan Laman Web HALUANPalestin. Kewujudan laman web ini merupakan salah satu usaha HALUAN MALAYSIA menjadikan isu Palestin sebagai isu yang evergreen dan menjadi sensiviti ummah. Ini merupakan satu usaha untuk mewujudkan kesedaran yang sebenar kepada masyarakat berhubung betapa pentingnya Ummah ini perlu memperjuangkan kebebasan Palestin. Isu Palestin bukanlah isu bangsa Arab dan Bangsa Palestin sahaja, ia adalah isu aqidah ummah Islam. Ia adalah kiblat pertama ummah Islam. Ia adalah tanah suci ketiga ummah Islam. Ia adalah bumi Isra’ wal mi’raj dan Allah telah mengangkat kawasan sekitarnya sebagai kawasan yang diberkati oleh Allah.

HALUANPalestin adalah satu usaha Biro Pemuda HALUAN Malaysia untuk mendokong perjuangan membebaskan Palestin daripada pencerobohan dan kekejaman rejim zionis Israel laknatuLlah.

Objektif:

Membangkitkan semangat rakyat Malaysia agar mengambil berat terhadap perjuangan bangsa Palestin meraih kemerdekaan, khususnya dalam menjaga kesucian Masjid Al-Aqsha.

Peranan:

  • Membantu perjuangan bangsa Palestin untuk bebas dari penjajahan Zionis Israel dalam bentuk sokongan moral mahupun material.
  • Menanamkan serta membangun semangat Ukhuwah Islamiyah rakyat Malaysia terhadap saudara-saudaranya di Palestin.
  • Membantu penyebaran informasi tentang perkembangan semasa rakyat Palestin dan masjid Al-Aqsha.
  • Mewujudkan tabung dana Palestin untuk disalurkan kepada pihak berkewajipan di Palestin untuk meringankan beban mereka.
  • Mewujudkan projek-projek kebajikan samada dalam bentuk pendidikan atau perkhidmatan kepada mangsa pelarian Palestin di persempadanan.

Oleh itu, marilah kita lawati laman HALUANPalestin di  http://haluanpalestin.haluan.org.my untuk mengetahui perkembangan dan berita serta artikel terkini berhubung Negara Palestin. Semoga kewujudan laman web ini dapat menyumbang kepada penyebaran kesedaran yang sebenar. Wallahu’alam.

KHALID AL-WALID BIN MUSTAFA KAMIL

Advertisements

Actions

Information

2 responses

24 07 2009
malaysia web design

tahniah laman web baru

1 10 2009
hajii

Tahniah, terus usaha dan berjuang hingga ke saat menemui Allah. Moga mendapat redhaNYA. InshaAllah.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: